LEDEN

De Nederlandse General Aviation vliegvelden, de luchthavens van nationaal belang en Amsterdam Airport Schiphol maken deel uit van de NVL.

Leden

De Nederlandse Vereniging van luchthavens is door haar bundeling van expertise dé branche- organisatie van, en gesprekspartner namens, de Nederlandse burgerluchthavens. Zij is bij uitstek de gesprekspartner voor de overheid en andere relevante partijen op het gebied van alle technische, operationele en beleidsmatige vragen met betrekking tot de Nederlandse burgerluchthavens.

Aangesloten Luchthavens

De NVL kent een bestuur en een aantal vakgroepen. Alle geledingen worden ondersteund door het NVL secretariaat.

Amsterdam Airport Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol verwelkomde in 2020 20,9 miljoen passagiers en 1,4 miljoen ton vracht werd via Schiphol vervoerd. Met 316 rechtstreekse bestemmingen over de hele wereld biedt Schiphol een van de beste netwerken aan bestemmingen en frequenties in Europa. Schiphol is daarmee één van de belangrijkste mainports van Europa en één van de twee Europese hubs van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is een belangrijke economische motor voor Nederland en de regio. Amsterdam Airport Schiphol is onderdeel van Royal Schiphol Group. Royal Schiphol Group is een onderneming die luchthavens in Nederland exploiteert, internationale activiteiten ontplooit en participaties heeft in buitenlandse luchthavens De missie van Royal Schiphol Group is connecting your world.

Lees Verder

Bonaire International Airport

Luchthaven Bonaire International Airport is de belangrijkste toegangspoort tot Bonaire, bijzondere gemeente van Nederland. Flamingo Airport is volop in ontwikkeling.

Lees Verder

Breda International Airport

Breda Airport is een private onderneming en is onderdeel van Forum Group, een conglomeraat van vastgoedontwikkeling en luchtvaart gerelateerde activiteiten. Breda Airport richt zich op recreatief verkeer, klein zakelijk verkeer en vluchten van maatschappelijk belang. Gecombineerd met Breda Airparc, wordt hoogwaardig vastgoed ontwikkeld in de vorm van hangaar-units en kantoortorens. Met reeds 50% voltooid, is de luchthaven een gewilde vestigingsplaats voor bedrijven die vaak gekenmerkt worden door innovatie en duurzaamheid. Samen met de bijbehorende werkgelegenheid, richt Breda Airport zich op het creëren van toegevoegde waarde, ook voor de omgeving.

Lees Verder

Den Helder Airport

Den Helder Airport is begin jaren '70 ontstaan met de opkomst van de offshore-industrie op het Nederlands continentaal plat. De luchthaven heeft zich in 50 jaar ontwikkeld tot Nederlands enige allround offshore luchtvaartcentrum. De luchthaven maakt ook onderdeel uit van de vitale energie infrastructuur. Den Helder Airport is de primaire keuze voor de offshore-industrie, mede dankzij haar perfecte ligging ten opzichte van de wind, olie- en gasvelden die centraal en in zuidelijke delen van de Noordzee zijn gelegen.

Lees Verder

Eindhoven Airport

Als tweede luchthaven van Nederland zorgt Eindhoven Airport voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met haar omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Daarom hebben we continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving.

Lees Verder

Groningen Airport Eelde

Groningen Airport Eelde is de internationale luchthaven in Noord-Nederland. Groningen Airport Eelde is een veelzijdige en compacte luchthaven, waar snelheid, comfort en gemak voor de reiziger voorop staan. Als luchthaven verzorgen wij voor uw klant graag een goede start of een fijne aankomst, met een korte reistijd naar de eindbestemming. Bovendien focust de luchthaven zich met innovatieve projecten op een duurzame toekomst.

Lees Verder

Kempen Airport

Kempen Airport is sinds de opening in 1970 een succesvol familiebedrijf. Onze filosofie is de modernste kleine zakenluchthaven van de Benelux en daarbuiten te zijn. De core business: internationaal zakenverkeer wordt met een LPV instrument eindnadering en FISO verkeersleiding ondersteund. Specialisaties zijn 1/ EASA gecertificeerde vliegopleidingen en 2/ vliegtuigonderhoud, ook op diverse zakenvliegtuigen zoals de Pilatus en TBM series. Ook hiervoor hebben we een ruim klantenbestand, ook buiten Nederland.

Lees Verder

Lelystad Airport

Er is de afgelopen jaren hard gewerkt om van Lelystad Airport dé nieuwe vakantieluchthaven van Nederland te maken. De eerste stappen van onze reis maakten we in 1973. Destijds een grasbaan net buiten Lelystad. We waren officieel een vliegveld en via ‘Hotel Bravo’ landden de piloten. Nu krijgt onze reis een nieuw vertrekpunt: we worden een luchthaven voor groot commercieel luchtverkeer.

Lees Verder

Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport is de enige Nederlandse regionale luchthaven waar we passagiers én vracht vervoeren. Compact, overzichtelijk en strategisch gelegen in het hart van de Euregio. Op Maastricht Aachen Airport kom je thuis.

Lees Verder

Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar open voor commerciële lijnvluchten en vakantievliegverkeer, zakenvluchten en maatschappelijk vliegvervoer zoals met de traumahelikopter. Vorig jaar telde de regionale luchthaven, onderdeel van de Royal Schiphol Group, ruim twee miljoen passagiers op de luchthaven. RTHA verbindt 50 Europese vliegbestemmingen.

Lees Verder

Texel Airport

Het vliegveld Texel werd op 30 juni 1937 geopend als vliegveld De Vlijt op initiatief van de KLM en de gemeente Texel. Na een korte onderbreking door de nasleep van WOII, werd het vliegveld weer heropend in 1952. Sindsdien is de luchthaven uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse luchtvaart waarbij rond- en paravluchten het meest in het oog springen, maar ook (milieu)inspectie-, kustwacht-, politie, foto-, les- en recreatievluchten worden geaccommodeerd. Op het vliegveld is tevens een hotel-restaurant, motorzweefclub, luchtfotografiebedrijf, onderhoudsbedrijf, paracentrum, rondvluchtbedrijf en luchtvaartmuseum gevestigd. Het vliegveld organiseert daarnaast regelmatig fly-in’s en airshows.

Lees Verder

Twente Airport

Sinds 30 maart 2017 is Twente Airport een civiele (regionale) luchthaven met een baan van ruim 2400 meter. Naast zakelijk vliegverkeer en End of Life verkeer wordt er recreatief gevlogen door de leden van de Vliegclub Twente en de Twentsche Zweefvliegclub. Ook ander General Aviation vliegverkeer kan Twente Airport bezoeken, mits er geen andere activiteiten gepland zijn en er vooraf toestemming is gevraagd. Twente Airport is meer dan alleen vliegen. De start- en landingsbaan met een ongecontroleerd luchtruim en de ruimte en faciliteiten eromheen, maakt het bij uitstek een ideale locatie voor bedrijven die hun producten willen testen in een afgeschermde omgeving. Bovendien is het een unieke vestigingsplek voor luchthavengebonden bedrijvigheid.

Lees Verder

Vliegveld Hoogeveen

Het vliegveld Hoogeveen bestaat sinds 1962 en is aangelegd door de firma Lichtwerk. Het veld had toen een lengte van 785 meter. Tegenwoordig heeft het veld een baanlengte van bijna 1200 meter en heeft Hoogeveen de langste grasbaan van de Benelux. Hierdoor is dit unieke veld uitermate geschikt voor zowel moderne als historische vliegtuigen. De baan is over de volle lengte voorzien van drainage waardoor deze het gehele jaar zonder beperkingen bruikbaar is. Het vliegveld is de thuisbasis van meerdere bedrijven, clubs en verenigingen. Motor vliegen, zweefvliegen, parachute springen, zelfs ballonvaarten, het gebeurt hier allemaal. Ons restaurant met terras langs de de start en landingsbaan verwelkomt u graag. Een mooie plek om iets te nuttigen terwijl u geniet van de voorbij komende vliegtuigen of landende parachutisten!

Lees Verder