In Memoriam - Edward de Kruijf

Op zaterdag 18 mei 2024 overleed onze geliefde collega Edward de Kruijf op 55 jarige leeftijd. 

Edward startte zijn luchthavencarrière op Schiphol als marshaller en heeft daarna in diverse operationele functies, waaronder die van Airside Operations Manager, een schat aan kennis en ervaring opgedaan. Edward verwierf binnen de (internationale) luchthavengemeenschap bekendheid als programma-coördinator van de Nuclear Security Summit die in 2014 in Nederland plaatsvond en waarbij een groot aantal vliegtuigen van diverse wereldleiders op Schiphol werden geaccommodeerd. Vanwege zijn ervaring hiermee werd hij daarna gevraagd om de G20-top op de luchthavens van Hamburg en Brisbane in goede banen te leiden.

In januari 2018 werd Edward gedetacheerd op Lelystad Airport, initieel als Manager Day-to-Day Operations en in zijn laatste jaar als MT-lid in de functie van Senior Manager Operations / Havenmeester. 

Onder voorzitterschap van Edward werd in 2020 gestart met het Compliance, Operations and Safety (COS) overleg als opvolger van het eerdere Havenmeesteroverleg. Edward vervulde zijn rol met een enorm – en voor hem kenmerkend – enthousiasme, tot hij het voorzitterschap eind vorig jaar vanwege zijn gezondheid moest overdragen.

Met Edward verliezen we binnen de NVL een zeer bevlogen luchtvaartman, die zijn verbluffende hoeveelheid praktische kennis op talloze dossiers altijd wist te combineren met een groot gevoel voor humor en een voorliefde voor de goede dingen in het leven. We zullen zijn enthousiasme, betrokkenheid en vakmanschap enorm missen.