NVL Lead Auditor Training

Op woensdag 10 en donderdag 11 november is door Bureau Veritas een maatwerktraining verzorgd voor zes deelnemers van de NVL auditpool. De training werd gegeven op Lelystad Airport en was er op gericht om de zes deelnemende auditors van de NVL auditpool op te leiden naar lead auditor.

Gedurende de twee trainingsdagen werd theorie afgewisseld met praktijk en werd ingegaan op de specifieke taken die een lead auditor vervult tijdens de voorbereiding, de uitvoering en de rapportage van interne audits die de gecontroleerde luchthavens onderling houden.

De training werd afgesloten met een examen waarna de deelnemers het felbegeerde lead auditor certificaat in ontvangst mochten nemen.

Met de zes nieuwe lead auditors wordt aan de NVL auditpool een belangrijke nieuwe impuls gegeven waardoor de effectiviteit en flexibiliteit van de NVL auditpool zal worden verbeterd.

In januari 2022 zal daarnaast een tweetal auditors van de NVL auditpool de basistraining auditvaardigheden doorlopen waardoor de NVL auditpool op volle strekte de auditplanning voor het jaar 2022 zal oppakken.

Als auditor van de NVL auditpool voer je samen met collega’s van andere luchthavens audits uit op de gecontroleerde luchthavens in Nederland. Een leuke en vooral leerzame manier om eens ‘in de keuken’ te kijken van een andere luchthaven! Om auditor te worden is ervaring met safety management en compliance een vereiste. Voorts dien je werkzaam te zijn voor een gecontroleerde luchthaven.

Heb je interesse om auditor te worden in de NVL auditpool? Stuur dan een mail aan Edwin Grovenstein (grovenstein_e@schiphol.nl) en/of Niek Biemans (n.biemans@eindhovenairport.nl).

Op de foto staan de trainer Lukas Verhagen (Bureau Veritas) met v.l.n.r. de kersverse lead auditors Andries Poelstra (GAE),

Edwin Grovenstein (AAS), Waldo van den Hof (AAS), Erwin Kruit (GAE), Niek Biemans (EA) en Ernest ter Hart (LA)